Living your truth

Personal Empowerment

Misschien herken je het wel…

 • Je laat je leven door de waan van de dag en prioriteiten die anderen je opleggen, waardoor je niet toekomt aan de dingen die voor jou belangrijk zijn. Je zou weer meer controle over je eigen leven en je eigen keuzes willen hebben
 • Je hebt het altijd druk, doet ontzettend je best om alle ballen in de lucht te houden, maar je blijft het gevoel hebben dat het niet goed genoeg is en dat je nog meer je best moet doen
 • Op het moment dat je ergens door geraakt wordt, ben je niet meer in staat om effectief te handelen. Achteraf heb je daar dan last van
 • Je vindt het lastig om je eigen grenzen aan te geven. Je helpt mensen graag en nee zeggen doe je niet snel, omdat je conflicten liever vermijdt. Daardoor zit je dan met toezeggingen die je niet meer kunt waarmaken
 • Je houdt (te) lang je mond, maar als je dan zegt waar het op staat raak je uit verbinding
 • Je hebt een hoop te bieden, maar vindt het moeilijk jezelf te verkopen. Je bent bescheiden en dat vindt je fijn, maar daardoor ben je eigenlijk ook onzichtbaar
 • Met sommige mensen kun je prima samenwerken, maar met anderen helemaal niet. Je mist stijlflexibiliteit om juist ook met die mensen je doelen te bereiken
 • Je verlangt ernaar meer gewoon jezelf te kunnen zijn en op een rustige en duidelijke manier datgene te zeggen wat voor jou belangrijk is
 • Je hebt het gevoel dat er meer in je zit dan je nu laat zien, maar je weet niet hoe je die kwaliteiten en dat potentieel kunt aanboren
 • Je weet dat er bepaalde belemmeringen en blokkades in je zitten, die je verhinderen om die stappen te zetten die je graag wilt, maar je weet niet hoe je daar vanaf komt

Je bent niet de enige..

Je leeft je leven, komt af en toe wat tegen, lost dat op en gaat verder. Als je echt een verandering in je leven wilt, betekent dat introspectie. Dat is wat je in deze training gaat doen. Je gaat jezelf vragen stellen. Wat zijn mijn veilige en vertrouwde denkkaders? Zijn die nog relevant als ik kijk naar wie ik nu ben? Wie ben ik eigenlijk? Wat drijft mij? Wat zijn mijn talenten en wat is mijn potentieel? Benut ik dat voldoende? Hoe kom ik daarbij? Wat moet ik dan loslaten?

3 blokken

Het uitgangspunt van de Journey is dat leiderschap begint bij persoonlijk leiderschap. Je kunt pas leiding geven aan anderen als je ook regie over jezelf hebt. Als je jouw reactiepatronen, belemmeringen en weerstanden kent. Als je in contact durft te zijn met je eigen emoties. Als je toegang hebt tot je talenten.

Daarom gaat blok 1 van de Journey over IK. Over bewustwording. Over inzicht in jezelf; in je persoonlijkheidsstructuur, je onbewuste gedragspatronen, je overtuigingen en je waarden. Je gaat ervaren wat je belemmert, waar dat vandaan komt en hoe je dat kunt loslaten om zo je doel te bereiken. Daardoor ontstaat ruimte voor nieuw gedrag. Deze ruimte gaan we ook gebruiken. Je gaat je grotere potentieel ontdekken, je gaat hulpbronnen die onbewust waren activeren en leren inzetten.

In blok 2 gaan we de stap maken naar WIJ. Hoe verhoudt je je tot anderen? Hier gaat het over contact maken. Uitgangspunt van dit blok is “Contact voor contract”. We proberen vaak te overtuigen op inhoud en raken verstrikt in een verhaal. In dit blok gaan we naar de kern: contact. Wat heb je nodig om contact te maken en wat houdt je tegen? We gaan aan de slag met vaardigheden en onderzoeken wat het lastig maakt om die in te zetten. Hoe kunnen we duidelijk en congruent zijn, respectvol blijven én grenzen aangeven, feedback geven of aanspreken? Wat is de kracht van non-verbale communicatie?

In blok 3 gaan we naar Leiderschap. Wat houdt leiderschap precies in? Je gaat naar effectieve besluitvorming en effectief beïnvloeden. Hoe kan je echt luisteren, je inleven, stoppen met oordelen en je hart openen. En hoe ga je effectief beïnvloeden? Je leert onbewuste gedragspatronen bij jezelf en anderen herkennen en gebruiken om samen tot een goed resultaat te komen. De laatste dag is een praktijkdag. Dan gaan we aan de slag met eigen casuïstiek en middels intervisie en oefeningen en zet je het geleerde om in de praktijk.

Aan elk blok zijn verdiepingsopdrachten gekoppeld. Deze opdrachten zijn individueel, in buddyparen of in kleinen groepen.

Wat levert de opleiding je op?

 • Inzicht in je onbewuste belemmeringen en blokkades en handvatten om die los te laten
 • Handvatten om met je innerlijke criticus om te gaan, zodat je hoofd meer tot rust komt en je de lat voor jezelf niet meer altijd zo hoog hoeft te leggen
 • Inzicht in je grotere potentieel, je talenten en kwaliteiten en handvatten om die in te zetten
 • Meer zicht op wie jij ten diepste bent en een groter vermogen om vanuit die authenticiteit te handelen in plaats van je aan te passen aan wat je omgeving vraagt
 • Regie over je eigen leven
 • Een betere balans: tussen werk en privé, tussen ratio en gevoel, tussen zakelijk en mensgericht, tussen kwantiteit en kwaliteit
 • Stijlflexibiliteit in het omgaan met anderen, waardoor je makkelijker je doelen bereikt omdat je ongeacht het type mens tegenover je weet hoe je kunt beïnvloeden
 • Zelfvertrouwen, charisma, innerlijke rust

Reacties van cursisten

 •  “De opleiding is een echte aanrader en zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn voor iedereen die er aan toe is om vanuit zichzelf de ander te begrijpen“
 • “Bewuster in contact met jezelf én de ander helpt om effectiever te communiceren”
 • “Fascinerend hoe je karakterstructuur is terug te leiden naar ervaringen in je kinderjaren
 • Ongelofelijke innerlijke kracht die je kan inzetten als je focust op het doel ipv op je belemmeringen”
 • “Jezelf leren kennen en je gedrag doorgronden maakt veel in je los – oude herinneringen komen boven, emoties bij het herbeleven, kracht om hiermee aan de slag te gaan om oude “bruggen” te vervangen door nieuwe “bruggen”
 • “Deze training maakt mij bewust van mezelf, mijn grenzen en van de  impact die ik op andere mensen kan hebben. Dit helpt mij om bewuster met andere mensen om te gaan in samenwerking en in communicatie.”
 • “My Journey is een ontzettend mooi en inspirerend traject waarin ik mijzelf en mijn reisgenoten veel beter heb leren kennen. Het gaat een stuk dieper dan andere persoonlijke ontwikkel-trainingen en geeft ook inzicht in het onbewuste. Het zelfbewustzijn wordt flink vergroot en door de mooie interactie met de groep helpen we elkaar verder. Ik krijg beter inzicht in mijn persoonlijke uitdagingen/belemmeringen en kan hier direct mee aan de slag. “
 • “Een bijzondere ervaring waarin ik meer te weten kom over mijzelf en mijzelf in relatie tot anderen. Heerlijk om met deze lieve leuke en vooral open medecursisten deze bijzondere reis te mogen ondergaan. Ik vind het geweldig dat door ieders open en kwetsbare houding er een zeer positieve energie ontstaat die leidt tot verbinding. Vanuit die verbinding helpen we elkaar verder, voorbij onze eigen grenzen. De verkregen inzichten gaan mij helpen in het contact met collega’s en zullen mij tot een efficiëntere werknemer maken. “
 • “Visualiseren van mijn doelen gaat helpen om deze doelen te bereiken i.p.v. te focussen op mogelijke obstakels”
 • Met name de oefeningen maken indruk en geven mij handvatten voor mijn verdere ontwikkeling”
 • “Ik leer om mezelf te zijn, ook in lastige situaties en dat ‘mijzelf zijn’ zorgt dat anderen ook zichzelf kunnen zijn en dan dit heel veel doet voor de relatie met die ander. Ik leer om lastige situaties met anderen op te delen i.p.v. het zelf maar weer uit proberen te dokteren. Gebleken is dat dit veel effectiever is. Kortom, heerlijk om effectief met jezelf bezig te zijn, direct resultaten te zien en dit ook van anderen terug te horen”
 • De graal die ik zocht zit in mijn ziel. Als ik mijn hart volg vind ik mijn kracht. Ik heb geleerd dat ik juist heel krachtig ben als ik mij kwetsbaar opstel”
 • “Bijzonder wat er met je gebeurt als je er echt “bent” en mindfull waarneemt – mijn zintuigen zijn scherper, ik ben sensitiever en ik heb het gevoel dat ik dingen puur kan beleven”
 • “Ik heb geleerd dat het in contact komen met mijn angsten helpt om ze aan te kunnen pakken.
 • Prachtig om te ervaren uit de reacties van mijn omgeving wat dit teweeg brengt en wat het mij oplevert.”

Veel gestelde vragen en antwoorden

Moet je leidinggevende zijn voor dit programma?

Nee. Dit programma is voor iedereen die echt een transformatie wil. Voor iedereen die bereid is zichzelf aan te kijken, door lagen heen te gaan die wellicht niet makkelijk zijn, uit de comfortzone te stappen en de sprong in het diepe te wagen.

Wat is het verschil tussen de Journey en een ander leiderschapstraject?

Het belangrijkste verschil is dat je in dit programma weinig vaardigheden leert. Het gaat vooral om oefeningen waardoor je jouw bewustzijn vergroot en dingen doorbreekt of activeert. Dus theorieën zoals bijvoorbeeld situationeel leiderschap komen hier niet aan bod.

Is dit een zweverig programma?

Dat hangt ervan af wat je onder zweverig verstaat. Als je introspectie of mindfulness zweverig vindt, dan wel. Maar in principe is dit juist een hele pragmatische opleiding. Je gedrag zo veranderen dat je meer bereikt wat je wilt. Natuurlijk is het wel zo dat alle factoren die leiden tot ineffectief gedrag niet altijd even helder en duidelijk zijn. Soms dieper en onbewust. Dat zijn we niet gewend, en daardoor is het spannend. Maar met vaardigheden alleen kom je niet op deze diepere laag. Dus de vraag is: wil je een transformatie of wil je vaardigheden leren waarvan je inmiddels hebt gezien dat je ze, als puntje bij paaltje komt, niet toepast?

Wat kost het?

Dit programma kost € 2.495,-. Als het nodig is, kan in termijnen worden betaald. De cursus is aftrekbaar voor zelfstandig ondernemers.

Waar en wanneer is het?

Data voor de eerstvolgende Journey zijn 28 en 29 oktober, 28 en 29 november 2019 en 6 en 7 januari 2020.

De locatie is in de omgeving Alkmaar.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020

Thema door Anders Norén