Living your truth

Communication Empowerment

Misschien herken je het wel…

Je weet dat je soms niet effectief bent, maar toch kun je bepaalde gedragspatronen maar niet doorbreken

Je weet niet hoe je mensen mee kunt krijgen waar je geen klik mee hebt

In de omgang met bepaalde mensen lijk je niet in staat te zijn krachtig over te komen en te zeggen wat je wilt

Soms ben je geraakt door het gedrag van een ander, maar weet niet goed hoe je dan effectief kunt blijven communiceren

Je bent iemand, die altijd klaar staat voor anderen en graag helpt, maar daardoor vergeet je wel eens goed voor jezelf te zorgen. ‘Nee’ zeggen is dan best een uitdaging

Je bent snel en resultaatgericht en zegt graag waar het op staat, maar krijgt dan te horen dat je bot en dwingend bent…

Je bent niet de enige…


Als het je niet lukt om op een fijne manier met anderen samen te werken, kan dat je een hoop energie kosten. Maar voor jouw resultaten heb je vaak anderen nodig, dus hoe leer je jouw doelen te halen samen met anderen, ook als dat mensen zijn die je als lastig of onprettig ervaart?


Vaardigheden


We onderscheiden twee soorten vaardigheden:


Interpersoonlijke vaardigheden


Wat heb jij nodig? Meer rust? Meer kracht? Meer uitstraling? Wat het ook is: in deze opleiding leer je hoe je jouw eigen houding kunt beïnvloeden. Hoe je bij je eigen authenticiteit kunt komen. Hoe je jouw maskers kunt herkennen en hoe je kunt kiezen. Hoe je talenten kunt aanboren en wakker kunt maken die je in je hebt, om effectiever te zijn in situaties die jij lastig vindt. Je ontdekt jouw vermogen om te accepteren en los te laten. Je leert hoe je stress kunt verminderen en hoe je meer vanuit jezelf en je eigen kern kunt reageren.


Relatie bevorderende vaardigheden

Als je meer vanuit jezelf reageert, merk je dat het ook makkelijker wordt om in contact met anderen te komen. Door openheid groeit vertrouwen en neemt de bereidheid om samen te werken toe. Dit is de basis voor de relatie bevorderende vaardigheden. Deze zijn gericht op het duidelijk en respectvol aangeven wat jij wilt, zonder te dwingen en weerstand op te roepen. Je leert om duidelijk je grenzen aan te geven. Echt te luisteren, inspelend op de behoeftes van de ander en daarbij toch je eigen doel voor ogen te houden. Je irriteert je minder, je spreekt je meer uit, je geeft makkelijker feedback. Je komt veel minder snel in conflict met anderen en je kunt weerstand ombuigen. Je overtuigt anderen makkelijker. Je spaart tijd en je voelt je beter.


Wat levert de opleiding je op?

• Zicht op je eigen manier van communiceren en inzicht in
de communicatie van anderen
• In stress situaties succesvol blijven en je ook succesvol
voelen
• Effectief omgaan met negatieve ervaringen n.a.v.
bepaalde gebeurtenissen
• Eenvoudig en zonder weerstand gedaan krijgen wat je wilt
• Vastgeroeste overtuigingen opsporen en deze
heroverwegen
• Reactiepatronen herkennen en er gebruik van maken
• Snel en efficiënt de juiste informatie geven en vragen
• Omgaan met ‘lastposten”.

Reacties van cursisten

De zes empowerment dagen die ik bij Sanne heb mogen volgen zijn echte levenslessen, Sanne brengt je in contact met vergeten dromen, je wensen en kwaliteiten, ze geeft je prachtige handvatten om deze (verder) te ontwikkelen.Door haar passie, wijsheid, zorgvuldige aandacht en eerlijke benadering raakt zij je recht in je hart, je krijgt diep inzicht maar blijft er niet naar staren, van analyse naar actie, nieuwe mogelijkheden, helderheid en recht op je doel af en dit ook bereiken, het is echt heel bijzonder! De diepgang van de training geeft inspiratie en energie, wat een verademing, persoonlijke en organisatie-ontwikkeling van ongekend niveau, dank je wel Sanne! 
Natascha Koningsveld, Creative director H2O Plus
 
Een training die echt verandering brengt, vooral ook door de deskundigheid, integriteit en power van de trainster, Sanne van den Berg.
Klaas Nieuwenhuis,Teammanager Financial Reporting Schade, Achmea Financial Services
 
‘Een geweldige training die je leven verijkt.’
Astrid Lievense, Relatiemanager Yarden Uitvaartorganisatie
 
Deze training heeft mij geraakt tot in mijn tenen & een frisse, vernieuwende kijk in mijn hoofd opgeleverd en dat alles door een coach met hart voor de zaak. Kortom dit heb ik o.a. mee heb gekregen: “Even stilstaan…, een hele vooruitgang” en “Het krachtigste medicijn voor veel problemen is loslaten”. 
Anja Roelofs. Evenementenmanager, GBO Overheid
 
Diep, boeiend, verhelderend en zeer toepasbaar. Een absolute must voor iedereen die communiceert. 
Gerda Steenvoorden. UVIT-Nederland
 
Ik vond de training verhelderend, intensief en confronterend, omdat ik mij bewust werd van de overtuigingen die aan bepaald ingeslepen gedrag ten grondslag liggen en het effect daarvan op anderen. 
Ramona Verloop. CompanderVeel gestelde vragen en antwoorden

Hoe is dit programma opgebouwd?

De opleiding bestaat uit 6 dagen en een vervolg dag na 3 maanden. De 6 dagen worden gegeven in blokken van 2 dagen met een maand ertussen om opdrachten te doen in je intervisiegroep of alleen.

Het eerste blok gaat over bewustwording en zelfreflectie. Hierbij worden technieken uit NLP, Mindfulness en verschillende stromingen uit de psychologie gebruikt. Het tweede blok is gericht op vaardigheden. Het derde blok is gericht op beïnvloeding en praktijk: hier wordt met een acteur gewerkt die je helpt om die dingen te oefenen, die jou het meest gaan helpen om krachtig en effectief te zijn.

Waarom is Communicatie Empowerment zo effectief?

Goede vraag. Er is natuurlijk veel op de markt. Wat onze opleiding effectief maakt is de persoonlijke diepgang die we samen creëren. In een veilig klimaat kan je jezelf helemaal laten zien, zonder schaamte, en kan iedereen leren van elkaar. Wij combineren diepgang met humor en resultaten, wat maakt dat je niet alleen vaardigheden leert, maar blijvende veranderingen krijgt.

Is dit programma alleen voor managers of hoger opgeleiden?

Nee. Dit programma is voor iedereen die bereid is te stoppen met de uitspraak: ‘zo ben ik nou eenmaal.’ Je moet wel echt willen veranderen. Als je nog nooit een vaardigheidstraining hebt gehad op het gebied van Communicatie, raden we je aan te overwegen wat je doel is. We gaan namelijk niet in op basis vaardigheden.

Wat kost het?

Dit programma kost € 2.495,-. Als het nodig is, kan in termijnen worden betaald. De cursus is aftrekbaar voor zelfstandig ondernemers.

Waar en wanneer is het?

De opleiding wordt 2 keer per jaar gegeven: 1 keer in het voorjaar en 1 keer in het najaar. De eerstvolgende Communicatie Empowerment start op 8 en 9 april 2020. De andere data zijn 6 en 7 mei en 17 en 18 juni 2020. De vervolg dag wordt in overleg vastgesteld.

De locatie is in de omgeving van Alkmaar.


 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020

Thema door Anders Norén