Living your truth

Team Empowerment


Het

In onze teambegeleiding werken we op 3 niveaus. Het niveau van HET; de inhoud en de taak. Elk team heeft een opdracht als onderdeel van een organisatie om bij te dragen aan de missie en visie van de organisatie. Heeft het team in lijn hiermee een eigen missie en visie? Vaak hebben de teamleden hun eigen opdracht, doel en verantwoordelijkheden, gekoppeld aan KPI’s. Voor effectieve samenwerking is het belangrijk uit te zoeken in welk opzicht samenwerking bij kan dragen aan dit gezamenlijke doel.

Ik

Dan is er het IK. Dat is de persoonlijke bijdrage die ieder individu levert aan het team. Welke kwaliteiten brengt ieder individu mee? Welke kennis heeft ieder individu en hoe kan de gezamenlijke kennis optimaal benut worden? Wat heeft ieder individu nodig om uit zijn of haar comfortzone te stappen? Wat heeft ieder individu nodig om maximaal tot zijn of haar recht te komen? IK gaat over persoonlijke groei in het kader van het team.

Wij

WIJ gaat over de dynamiek in de groep. Over samen en over wat ervoor nodig is om de kracht van de groep te kunnen mobiliseren. Over veiligheid en vertrouwen. Over met elkaar objectief kunnen kijken naar wat er nu is; wat gaat goed en waar lopen we tegenaan. Het gaat over eerlijkheid en uitspreken. Over luisteren en aanspreken. En ook over samen bepalen waar je als team heen wilt. Over co-creatie. Over kennis delen en gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Over betrokkenheid en commitment. Over samen visualiseren en uiteindelijk komen tot heldere afspraken en een actieplan.

Wij werken met jou en jouw team aan bewustwording en bieden handvatten om samen met elkaar stappen te zetten. Om dit te bereiken, onderzoeken we met jou waar de knelpunten zitten en welke concrete vraag onder de symptomen ligt. Wij houden interviews met de teamleden om ieders perceptie van de huidige situatie helder te hebben. En dan komen we met een voorstel. We gebruiken alles wat nodig is om de energie weer te laten stromen in jouw team. Persoonlijke processen, acteurs, outdoor-activiteiten, beweging, muziek, creativiteit. We zoeken samen de grenzen op en steunen elkaar waar het spannend wordt. Want op dat punt ontvouwt zich dat wat nodig is!

Reacties van opdrachtgevers

“Ik heb het genoegen gehad Sanne gedurende een langere periode, meerdere keren als trainer en als coach te mogen ontmoeten. Ik heb haar in teamverband meegemaakt en op individueel niveau. In beide gevallen is haar impact groot. Sanne spreekt mensen op een prettige, maar confronterende manier aan. Haar professionele optreden in combinatie met de merkbare levenservaring maken haar tot een gewaardeerd trainer/coach. Sanne is zeer resultaatgericht en dwingt tot maken heldere afspraken. Persoonlijk heb ik een beter inzicht in mijn overtuigingen en de invloed daarvan op mijn functioneren gekregen en ik heb een helder en reëel handelingsperspectief meegekregen. Binnen teams is Sanne in staat een cultuurverandering in gang zetten waar iedereen in wordt meegenomen; duiken/ontsnappen behoort niet tot de mogelijkheden. Als gevolg van het feit dat zij haar programma aan de (beoogde) organisatie- of persoonlijke doelstellingen verbindt ontstaat een doelgerichte aanpak die in een breder perspectief is geplaatst. Dit laatste is voor mij het meest unieke van haar aanpak.” Elly van den Heuvel, Directeur Govcert

“Sanne heeft gewerkt met de afdelingen Planning, rostering/scheduling en operations control. Wat de trainingen van haar hebben opgeleverd is dat er nu tussen mijn afdelingen met respect en begrip met elkaar wordt gecommuniceerd. Men heeft vertrouwen in elkaar. De touch die Sanne geeft aan de trainingen is zeer persoonlijk. Ze geeft alles van zichzelf. Zij is in staat om op een niet-bedreigende manier gevoelige onderwerpen op tafel te krijgen. Ik heb de ervaring dat grote bureaus vaak een standaard training afdraaien, maar bij Sanne krijg ik maatwerk en een geweldige inzet. Daarnaast heeft ze veel aandacht voor de nazorg. Ook dat vind ik een groot pluspunt.”  Hans Kooiman, Director Operations, Planning & Control KLM Cityhopper


Vorige Bericht

© 2020

Thema door Anders Norén