Living your truth

Empowerment Programs

Misschien herken je het wel

Je doet dingen waarvan je weet dat ze niet effectief zijn, maar je weet niet hoe je ze kunt doorbreken

Je merkt dat de balans tussen leven en werken niet echt goed is

Je laat je leven door de waan van de dag en prioriteiten die anderen je opleggen, waardoor je niet toekomt aan de dingen die voor jou belangrijk zijn

Je voelt je vaak onder druk staan door wat er allemaal ‘moet’, waardoor je niet de kwaliteit levert die je zou willen

Je hebt het gevoel dat je niet zelf aan het roer staat van je eigen schip

Je verlangt ernaar autonoom en vrij te zijn, maar je kunt niet echt de rust vinden om ‘jezelf’ te zijn

Je weet niet zeker of dat wat je nu doet ook echt aansluit bij wat je belangrijk vindt in je leven

Je bent niet de enige…

Lef en zelfreflectie

Het vraagt moed om onder ogen te zien, dat het punt waar jij op dit moment in je leven staat het gevolg is van keuzes die je ooit zelf (bewust of onbewust) hebt gemaakt. Andere resultaten in je leven creëren vraagt dus om zelfreflectie. Wat doe ik? Waarom? Waar en wanneer is dit ontstaan?

Het vraagt om moed om dingen anders te doen dan je ze altijd deed. Om risico’s te nemen. Om controle los te laten. Om fouten te maken. Om het even niet te weten.

Uit onderzoek blijkt dat mensen een gevoel van geluk ervaren als ze die dingen doen waar ze goed in zijn en die bij ze passen. Als ze hun potentieel leven. Maar vaak hebben mensen geen idee wat ze nou echt willen en wat hun potentieel is. Ze hebben vaardigheden geleerd en kwaliteiten ontwikkeld, maar wat is er nog meer?

Je bent niet alleen wat je doet en denkt.. wie ben je nog meer?

In de loop van je leven heb je een persoonlijkheid ontwikkeld. Dit ben ik. Zo ben ik. Zo doe ik. Ongemerkt ben je in patronen gevallen. Fundamenteel is daar ook niets mis mee. Tot er een moment komt waarop deze patronen je energie gaan kosten. Dan kun je een verlangen voelen naar iets anders. Naar rust. Naar vrijheid. Naar autonomie. Naar gewoon gelukkig zijn. Dat is het moment waarop je op zoek gaat. Hoe bereik ik dat? Hoe kan ik mezelf  (her)vinden en in mijn bestaande omgeving bewustere keuzes  maken?

Dit noemen we empowerment.


Empowerment


In onze empowerment programma’s gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als:

• Wat is voor mij belangrijk?
• Wie wil ik zijn?
• Wat wil ik bereiken?
• Wat houdt mij tegen?
• Hoe kom ik daarvan af?
• Hoe vind ik innerlijke rust?
• Hoe werk ik fijn en effectief samen met anderen?


Meer dan vaardigheden


We werken integraal. Buik, hoofd en hart. Doen, denken en voelen.

Met buik bedoelen we het fysieke aspect. Je leert meer naar je lichaam te luisteren en prikkels en fysieke signalen beter te herkennen. Je leert hoe je je eigen fysieke welzijn kunt vergroten en hoe je hiermee invloed kunt uitoefenen op je denkpatronen. Bovendien speelt je lichaam een belangrijke rol in de communicatie. Je lichaam zegt meer dan je denkt; dit noemen we non-verbale communicatie. Het zegt iets over wat je voelt en wat je denkt. Dit zijn onbewuste signalen die de ander oppikt. Je leert hoe jij jouw non-verbale communicatie bewust kunt inzetten om gezamenlijk resultaten te bereiken.

Het mentale aspect is de zelfanalyse. Je gedrag is gebaseerd op overtuigingen die weer het gevolg zijn van onderliggende waarden. Het herkennen van deze gedachtepatronen kan je helpen om ze te onderzoeken. Zijn ze waar? Wil je dat blijven geloven? Hoe kom je van een oude belemmerende overtuiging af? Hoe kom je af van zelfkritiek? Hoe kom je af van twijfel? Hoe kom je af van gedachtes die je onzeker maken? hoe creëer je bekrachtigende gedachtes?

Met hart bedoelen we emoties. Je leert jouw positieve emoties te versterken en je negatieve emoties te doorvoelen en te plaatsen, zodat jouw emoties jou kunnen verrijken. Ook leer je om te gaan met emoties van anderen.


Bouwstenen

Pragmatisch

Jij bent de basis van het programma dat je kiest. Jouw leven, jouw thema’s, jouw doelen staan centraal. Het gaat niet om mooie theorieën. Het gaat erom dat je in jouw leven kunt toepassen wat je geleerd hebt. Dus: van realisatie naar actualisatie!

Leren door ervaren

Wij werken ervaringsgericht. Je leert door te doen. Dus in al onze programma’s zal je uitgedaagd worden door verrassende, spannende en soms ongewone oefeningen, waardoor je in het moment het effect ervaart van wat je doet.

Constante ondersteuning

Tijdens elk programma staan wij naast jou in jouw proces. Tijdens de bijeenkomsten en tussendoor is er contact en ruimte voor vragen en coaching.


Verder Bericht

© 2020

Thema door Anders Norén